Tuesday, December 12, 2006

code001: Empanadas, Valparaiso, Chile


L a primera delicia viene de la costa Pacifica de Chile: Valparaiso. El lugar se llama Famosas Empanadas y solo hay eso: Empanadas. Rumores hablan de las empanadas de marisco pero esas solo se sirven los Viernes y los Sabados. Depende del paladar vienen la mayoría en versión horno o versión frita. Destacaríamos : la empanada de Pino o la empanada de Camarón con queso. En la foto una de Pino en todo su esplendor. También hay: Quetuna (queso con aceituna), Quecho (queso y choclo), Napolitana (queso, tomate, orégano).
Famosas's Empanadas: Valparaiso (Chile). Gracias a chibolissima por la guia inicial.

The first delicacy comes from the Pacific coast of Chile. The place is called Famosas Empanadas and offers a wide selection of pies. There are rumors that the seafood pies are the top bet, but they are only made on fridays and saturdays. Depending on each one's taste, most of the pies come in 2 versions: made in the oven or fried. The empanada de pino (minced meat, onions, egg and olive) and the empanada de Camarón con queso are most remarkable. There are also the following options: Quetuna (cheese with olives), Quecho (cheese and minced corn), Napolitana (cheese, tomato and oregano). Famosas's (watch the double s at the end) Emapandas: Valparaiso, Chile, thanks to chibolissima for guiding us there

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