Friday, February 09, 2007

Code009: Bougatsa, Greece

Ay, la bugácha... Que maravilla de artesanía. El anterior post era sobre el galaktoboúreko, pues bugácha también está rellena de crema, aunque las hay rellenas con queso (Joanita las prefiere asi). Tu eliges la cantidad que quieres, el maestro la trozea, la espolvorea con azúcar y canela (como se ce en la segunda foto) , y calentita se deshace en la boca. En el norte de Grecia, hacer bugátsa es una arte, y aquí una de las mejores. En Xanthi, Tracia en "Nea Anoixi" un local especializado en bugátsa

Oh, Bougatsa. A wonder of craftmanship. The previous post was about galaktoboureko, now bougatsa is also filled with cream although there are bougatsas with cheese (Joanita prefers them with cheese) You choose the quantity and the master, cuts it in pieces, and tops with sugar and cinnamon (as seen in the second photo) . Hot as it is it melts into your mouth. In Northern Greece, bougatsa making is an art in itself and here is one of the best one can try: In Xanthi, Thrace in "Nea Anoixi", a pastry shop specialized in bougatsa

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